Праздники

Какую молитву читать в Радоницу по усопшим родственникам при посещении могилы

Какую молитву читать в Радоницу по усопшим родственникам при посещении могилы

На Радоницу принято посещать могилы родителей и других родственников для сохранения светлой памяти о покойных. Ниже мы рассказали, какая молитва на Радоницу по усопшим должна читаться дома и на кладбище. Также в нашей статье вы найдете тексты радоницких молитв и видео-записи для их прослушивания.

Какую молитву читать в Радоницу при посещении могил усопших родных — тексты молитв

Какую молитву читать в Радоницу по усопшим родственникам при посещении могилы

При посещении кладбища на Радоницу нужно читать специальную молитву. Они поможет вам поддержать светлую память о покойных родственниках. Ниже мы указали текст молитвы, какую можно читать в Радоницу при посещении могил усопших родных.

Какие молитвы читать на Радоницу во время посещения могил усопших родственников?

На Радоницу можно читать разные молитвы по усопшим. Ниже вы найдете текст моления о памяти покойных родителей и других родственников.

Молитва детей об усопших родителях

Господи, Иисусе Христе, Боже наш! Ты сирых хранитель, скорбящих прибежище и плачущих утешитель. Прибегаю к тебе аз, сирый, стеня и плача, и молюся Тебе: услыши моление мое и не отврати лица Твоего от воздыханий сердца моего и от слез очей моих. Молюся Тебе, милосердый Господи, утоли скорбь мою о разлучении с родившим и воспитавшим {родившей и воспитавшей) мя родителем моим (материю моею), (имя) (или: с родившими и воспитавшими мя родителями моими, имена их) — , душу же его (или: ея, или: их), яко отшедшую (или: отшедшие) к Тебе с истинною верою в Тя и с твердою надеждою на Твое человеколюбие и милость, приими в Царство Твое Небесное. Преклоняюсь пред Твоею святою волею, еюже отъят (или: отъята, или: отъяты) бысть у мене, и прошу Тя, не отыми точию от него (или: от нея, или: от них) милости и благосердия Твоего. Вем, Господи, яко Ты Судия мира сего, грехи и нечестия отцев наказуеши в детях, внуках и правнуках даже до третьяго и четвертого рода: но и милуеши отцев за молитвы и добродетели чад их, внуков и правнуков. С сокрушением и умилением сердца молю Тя, милостивый Судие, не наказуй вечным наказанием усопшаго незабвеннаго (усопшую незабвенную) для мене раба Твоего (рабу Твою), родителя моего (матерь мою) (имя), но отпусти ему (ей) вся согрещения его (ея) вольная и невольная, словом и делом, ведением и неведением сотворенная им (ею) в житии его (ея) зде на земле, и по милосердию и человеколюбию Твоему, молитв ради Пречистыя Богородицы и всех святых, помилуй его (ю) и вечныя муки избави. Ты, милосердый Отче отцев и чад! Даруй мне, во все дни жизни моея, до последняго издыхания моего, не преставати памятовати о усопшем родителе моем (усопшей матери моея) в молитвах своих, и умоляти Тя, праведнаго Судию, да вчиниши его (ю) в месте светле, в месте прохладно и в месте покойне, со всеми святыми, отнюду же отбеже всяка болезнь, печаль и воздыхание. Милостиво Господи! Приими днесь о рабе Твоем (Твоей) (имя) теплую молитву мою сию и воздай ему (ей) воздаянием Твоим за труды и попечения воспитания моего в вере и христианском благочестии, яко научившему (научившей) мя первее всего ведети Тя, своего Господа, в благоговении молиться Тебе, на Тебе Единаго уповати в бедах, скорбех и болезнех и хранити заповеди Твоя; за благопопечение его (ся) о моем духовном преуспеянии, за тепле приносимыя им (ею) о мне моления пред Тобою и за все дары, им (ею) испрошенные мне от Тебе, воздай ему (ей) Своею милостию. Своими небесными благами и радостями в вечном Царствии Твоем. Ты бо еси Бог милостей и щедрот и человеколюбия, Ты покой и радость верных рабов Твоих, и Тебе славу возсылаем со Отцем и Святым Духом, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Специальная молитва на Радоницу по усопшим — текст для чтения дома или на кладбище

Какую молитву читать в Радоницу по усопшим родственникам при посещении могилы

На Радоницу молитвы по усопшим можно читать не только на кладбище, но и дома. Ниже вы найдете примеры таких текстов. Каждую из этих молитв по усопшим нужно читать на Радоницу дома или на кладбище, вспоминая о покойных родственниках.

Текст специальной молитвы на Радоницу для чтения дома и на кладбище

Выбрать текст молитвы на Радоницу для чтения дома или на могилах усопших родственников вы можете среди следующих примеров:

Молитва об усопшем христианине

Помяни, Господи Боже наш, в вере и надежди живота вечнаго преставльшагося раба Твоего, брата нашего (имя), и яко Благ и Человеколюбец, отпущаяй грехи, и потребляяй неправды, ослаби, остави и прости вся вольная его согрешения и невольная, избави его вечныя муки и огня геенскаго, и даруй ему причастие и наслаждение вечных Твоих благих, уготованных любящым Тя: аще бо и согреши, но не отступи от Тебе, и несумненно во Отца и Сына и Святаго Духа, Бога Тя в Троице славимаго, верова, и Единицу в Троице и Троицу во Единстве, православно даже до последняго своего издыхания исповеда. Темже милостив тому буди, и веру, яже в Тя вместо дел вмени, и со святыми Твоими яко Щедр упокой: несть бо человека, иже поживет и не согрешит. Но Ты Един еси кроме всякаго греха, и правда Твоя, правда во веки, и Ты еси Един Бог милостей и щедрот, и человеколюбия, и Тебе славу возсылаем Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Лития для совершения дома или на кладбище

Молитвами святых отец наших, Господи, Иисусе Христе, Боже наш, помилуй нас. Аминь.
Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе.
Царю Небесный, Утешителю, Душе истины, Иже везде сый и вся исполняяй. Сокровище благих и жизни Подателю, прииди и вселися в ны, и очисти ны от всякия скверны, и спаси, Блаже, души наша.
Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас. (Читается трижды, с крестным знамением и поясным поклоном.)
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Пресвятая Троице, помилуй нас; Господи, очисти грехи наша; Владыко, прости беззакония наша; Святый, посети и исцели немощи наша, имене Твоего ради.
Господи, помилуй. (Трижды.)
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго.
Господи, помилуй. (12 раз.)
Приидите, поклонимся Цареви нашему Богу. (Поклон.)
Приидите, поклонимся и припадем Христу, Цареви нашему Богу. (Поклон.)
Приидите, поклонимся и припадем Самому Христу, Цареви и Богу нашему. (Поклон.)

Православная молитва на Радоницу по усопшим для дома — текст и пример для прослушивания

Какую молитву читать в Радоницу по усопшим родственникам при посещении могилы

Чтобы вы могли легко выучить молитву по усопшим на Радоницу, мы подобрали текст моления и видео, где ее можно послушать дома. Пример чтения поможет вам без труда разучить текст радоницкой молитвы.

Православная радоницкая молитва по усопшим для чтения дома — текст и пример чтения

Подобранную нами молитву по усопшим на Радоницу можно читать и дома, и на кладбище.

Псалом 90

Живый в помощи Вышняго, в крове Бога Небесйаго водворится. Речет Господеви: Заступник мой еси и Прибежище мое. Бог мой, и уповаю на Него. Яко Той избавит тя от сети ловчи, и от словесе мятежна, плещма Своима осенит тя, и под криле Его надеешися: оружием обыдет тя истина Его. Не убоишися от страха нощнаго, от стрелы летящия во дни, от вещи во тме преходящия, от сряща, и беса полуденнаго. Падет от страны твоея тысяща, и тма одесную тебе, к тебе же не приближится, обаче очима твоима смотриши, и воздаяние грешников узриши. Яко Ты, Господи, упование мое, Вышняго положил еси прибежище твое. Не приидет к тебе зло, и рана не приближится телеси твоему, яко Ангелом Своим заповесть о тебе, сохранити тя во всех путех твоих. На руках возмут тя, да не когда преткнеши о камень ногу твою, на аспида и василиска наступиши, и попереши льва и змия. Яко на Мя упова, и избавлю и: покрыю и, яко позна имя Мое. Воззовет ко Мне, и услышу его: с ним есмь в скорби, изму его, и прославлю его, долготою дней исполню его, и явлю ему спасение Мое.
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь.
Аллилуиа, Аллилуиа, Аллилуиа, слава Тебе, Боже (трижды).
Со духи праведных скончавшихся, душу раба Твоего, Спасе, упокой, сохраняя ю во блаженной жизни, яже у Тебе, Человеколюбче.
В покоище Твоем, Господи, идеже вей святии Твои упокоеваются, упокой и душу раба Твоего, яко Един еси Человеколюбец.
Слава Отцу и Сыну и Святому Духу: Ты еси Бог, сошедший во ад и узы окованных разрешивши. Сам и душу раба Твоего упокой.
И ныне и присно и во веки веков. Аминь: Едина Чистая и Непорочная Дево, Бога без семени рождшая, моли спастися душе его.

Среди подобранных нами радоницких молитв по усопшим вы найдете тексты для прочтения дома и на кладбище. Также мы подобрали видео-пример их чтения. Специальная молитва на Радоницу по усопшим поможет вам правильно подготовиться к этому дню и поддержать светлую память о покойных родителях и родственниках.

Оцените статью
С 1 мая: картинки, открытки и поздравления Красивые открытки с Пасхой Христовой 2019 года Картинки с Пасхой Христовой 2019 года с поздравлениями и пожеланиями Молитвы на Пасху Христову: утренние и вечерние от болезней, на удачу и замужество Поздравления с Пасхой Христовой 2019 года в стихах, прозе и смс Детские поделки на Пасху своими руками: легко и быстро на конкурс в детский сад и школу Картинки и открытки с 8 Марта 2019 года с поздравлениями и пожеланиями в стихах и прозе, советские и современные С Днем счастья: картинки, открытки, гифки, стихи и проза Картинки с Днем космонавтики 2019 года: прикольные, смешные и красивые Поздравления с Днем космонавтики — прикольные открытки, гифки, стихи и проза Когда идти на кладбище в 2019 году весной: на Пасху, Красную горку или Радоницу Когда пройдут родительские субботы в 2019 году, православный календарь в таблице Красивые открытки и картинки с Масленицей и Прощеным воскресеньем 2019 года Поделки из блинов на Масленицу своими руками: чучело, кукла, различные фигурки и украшения для масленичного стола Частушки на Масленицу: смешные русские народные тексты про блины Стихи на Масленицу и про Масленицу
Читайте также
Добавить комментарий
;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Нажимая на кнопку "Отправить комментарий", я даю согласие на обработку персональных данных и принимаю политику конфиденциальности.

Будьте в курсе свежих новостей
Adblock detector